perjantai 26. kesäkuuta 2009

Roadtrip part3 Kalbarri

Geraltonista ei menty kovin pohjoseen, oltaisko ajettu vaan pari sataa kilsaa paikkaan nimeltä Kalbarri. Siellä oli ensimmäiset upeet maisemat ja aurinkokin suostui paistamaan! Sinne ajettaessa nähtiin vaaleanpunainen järvi :) Tiedettiin kyllä että semmoinen on siellä jossain matkanvarrella, mutta kumma kyllä ettei sinne ollu mitään turistiohjeita, kun kaikkiin muihin vähäpätöisimpiinkin paikkoihin oli isot opasteet. Se järvi nyt näky siinä tien vieressä kun ajeltiin ja pysähdyttiin sitä ihastelemaan ja valokuvaamaan of course. Tietääkseni siinä järven lähettyvillä on jonkun sortin mineraalikaivos joka varjaa sen veden pinkiksi…läheltä katsottuna nyt ei niin erikoisen värinen, mutta kaukaa katsottuna aika magee. Uimaan ei kyllä uskallettu mennä, ei tiedä vaikka oltais tultu kolmisilmäisenä sieltä pois.
Kalbarri oli siisti pikkukaupunki. Meinattiin, että jäätäis sinne pitemmäksikin aikaa, kun siellä oli aika paljon kaikenlaista aktiviteettia. Vuorikiipeilyä, dyynisurffausta, mönkijäajeluita yms. Sitten iski realiteetti vastaan kun mentiin turistitoimistoon kyselemään…kaikki maksaa niin hemskatisti. Ei antanu meidän matkabudjetti periksi. Päädyttiin sitten vaan ihastelemaan maisemia.
Seuraavana aamuna katsottiin pelikaanien syöttöä, mikä oli ainoa ilmainen ’huvi’ siinä paikassa:) yö nukuttiin rannalla…tai autossa mutta auto ajettiin rannan lähelle :) Saman ilmaisen hyödyn oli hokannu muutama muukin reppureissaaja, kun meitä oli loppujenlopuksi neljä autoa samassa parkkipaikassa autoissa koisaamassa.
Kalbarrista päädyttiin taas ihan hukkateille sen hemskatin GPS:n takia :) Sovittiin että mitäs jos ihan suosiolla ajetaan vaan noita isoja teitä pitkin, johonkin nekin päätyy, eikä kokeilla onneamme pikkuteiden suhteen. Vaikka auto onkin pelannu ihan hyvin ja luotettavasti tähän asti, ei sitä koskaan tiedä mihin se jättää varsinkaan kun se ei oo neliveto.

Meidän matkan varrella oli paljon kansallispuistoja, mutta hyvin vähän semmoisia joihin oli pääsy ilman nelivetoautoo…onneksi täältä matkanvarrelta löytyi yksi. Siellä oli pari look out paikkaa ja onneksi toisessa oli ihan mageet maisemat ettei menny hiekkateillä täristessä taas reilut 50 km ajo hukkaan.

Ei kommentteja: