tiistai 16. syyskuuta 2008

Madame kaikkitietava

Taalla mina olen madame, en neiti:) Hauskan kuuloista tama kaupusteluenglanti nailla, kaikki sanat venyyyyyyyy
...
- hello madaaaaaaaaam, you are laki leidiiii
- helooooooo have a loooooooook
- how are youuuuuuu
- thank youuuuuuu
......
Nyt kun olen madame kaikkitietava ja kirjoitan matkablogia, niin voineen jakaa kanssanne muutaman maalaisjarjen omaavan vinkin...jos siis olet joskus tulossa Bangkokiin.
...
- pida mukana vesipulloa, AINA. Vaikkei janota, JUO...vesi ei taalla maksa paljon mitaan
...
- pieni ohut pyyhe...esim. vauvojen ns. pukluratti (harsokangas) on oikein hyva. Taalla tulee hiki, ei pelkastaan kuumaa, vaan oikeasti hiki.
...
- nenaliinoja...taalla ei jostain syysta oikein missaan ole ylimaaraista paperia. Vessoissakaan ei aina ole paperia, joten on hyva olla omat mukana ettei tarvii niistakin maksaa...ja tuo harsokangas sopii taas kasien kuivaamiseen, kun taalla ei vessoissa tahdo sitakaan mahdollisuutta olla. Katukeittioista taas syodessa on mukava pyyhkia naama rasvasta paperiin.
...
- 1 bahtin kolikoita. Ala anna kolikoita kerjaajille, ei ne niita tartte, huijaavat vaan. Taalla ostoskeskuksissa yms. 'julkisilla' paikoilla vessakaynti maksaa 2-5bahtia (+paperi 3 bahtia), joten ne kolikot taskunpohjalla on hyva olla olemassa. Jos meinaan maksat vessakaynnin 20 bahtin setelilla, voit olla varma etta saat loput pienina kolikoina takaisin:)
...
- desinfiointilitku kasia varten. On hyva puhdistaa kadet silla ennen ja jalkeen syomisen ja vessakayntien...minimoidaan poporiskit. Joku saksalainen kanssamatkustaja sanoi ettei ole moista taalta apteekeista loytanyt, vaikka kovasti oli etsinyt...tieda sita sitten. Maksaa Suomessa muutaman euron, niin ei vara venetta kaada...
...
- Ja kaiken taman runsauden mita kaupungilla kulkiessasi mukanasi kannat, voit sulloa kangaskassiin. Taalla tama muovipussivillitys kukoistaa, ostatpa sitten vaikka yhden huulirasvan kaupasta, niin se laitetaan pikkuruiseen muovipussiin. Naina surkeina aikoina arvostakaamme vihreita arvoja, kieltaydytaan turhista muovipusseista ja sullokaamme lisaa kamaa siihen ekologiseen kangaskassiimme:)
...
Majoituksesta...suosittelen lukemaan keskustelupalstoja ja kuuntelemaan tuttujen tai tutuntuttujen suosituksia. Taalla loytyy jos jonkinlaista majoitusvaihtoehtoa...jos olet budjettimatkaaja, suuntaa Khao San Roadille tai sen lahistolle. Sieltakin loytyy sivukujilta mukavia majataloja ja hotelleja. Itse suosittelen tata Suk11 hostellia. Tama on lahella SkyTrainia ja sita kautta taas muita paikkoja. Ehka taalla on hieman tuota prostituutiota kaduilla, mutta missapa taallapain ei olisi...
...
Tinkaaminen...taalla tingataan lahes joka asiasta. Ei nyt noissa ruokakaupoissa, mutta melkein poikkeuksetta lahes kaikkialla muualla. TukTukit yleensa pyytaa matkasta kuin matkasta 150 bahtia...siita sitten tingataan alaspain, riippuen miten pitkaksi matkasi arvioit ja onko ruuhka-aika. Ruuhka-aika taalla nayttaa olevan siina 12 molemmin puolin seka iltapaiva viiden kieppeilla. Silloin ei kannata ottaa mittaritaksia tai ankea itteensa skytrainiin, turistit voi aina ootella:)
...

Ei kommentteja: