maanantai 15. syyskuuta 2008

I am a giant

Ihan on menny paivat sekasin...joka aamu pitaa tarkistaa lehdesta, etta missa paivassa sita tanaan eletaankaan. Ettei vaan myohasty esimerkiksi koneesta:) mika ei olis millaan tavalla ihmeellista mun kohdalla... ..
...
Nyt on jo sitten 15.9 eli maanantai..? Kaikenlaista on tullu tehtya ja nahtya taalla. Eilen illalla oli loppujenlopuksi ensimmainen kerta, kun huomasin etta oon suurinpiirtein nahny jo kaiken taalla. Ei taa loppujen lopuksi mitenkaan ihmeita taynna taa kaupunki ole...kaikki paikat suurinpiirtein vaan toistaa itseaan. Iltamarkkinoitakin on useita, samoin kuin katukojuja...mutta kun olet ensimmaiset viisi nahnyt, niin olet nahnyt kaiken. Hyvalla tuurilla niista sadoista kojuista voit loytaa jonkun helmen, josta voi jopa loytya jotain ostettavaakin. Toisaalta, vaikka loydatkin jonkun ihanan vaatekappaleen, todennakoisesti se ei paallesi mahdu. Itse tunnen oloni taalla suhteellisen jattilaiseksi...ensinnakin olen suurinta osaa, niin miehia kuin naisiakin, paata pitempi ja myos vaatekooltani huomattavasti isompi...vaikka Suomen mittapuun mukaan olenkin tammoinen paatintappi. Kaikilla on niin hemmetin pieni perse ettei oo tosikaan. T-paidat nyt on peruskauraa, ne nyt mahtuu joka turistin paalle. Tanaan loysin jostain mistalie liikkeesta suhteellisen siistin paitapuseron kokoa xxxs...jep jep.


Taalla Bagnkokissa en ole loytanyt mitaan ns. ostoskatua, vaan kaikki liikkeet tuntuu olevan ostoskeskuksissa... katevaa, who knows. Eipa taalla juuri mitaan tarkkaa keskustaakaan ole. Tuossa ylhaalla kuva MBK ostoskeskuksesta (joo vahan taidetta edessa:), jossa olen nyt vieraillut muutaman kerran. Taitaa olla Bangkokin suurimpia ja jos haluaa elektroniikkaa, niin vissiin toi olis se paikka mista ostaa...vaikka mita turhia, hinnat ei juurikaan ole sen halvempia kuin Suomessa, ehka 10-20% korkeintaan. Tingata tietty aina voi:) Itse ostin sielta 8 gigan muistitikun 18 eurolla, etta ei mikaan kummallisen halpa paikka...ja oli thaimaalainen tinkaajakin mukana ja toi oli silti halvin hinta milla lahti:)

..
Taalla valissa on sitten kaikenlaisia kuvia matkanvarrelta ilman sen kummempia selityksia...jos haluutte jotain lisainfoo, niin pistakaa kyselyita. Yritan kuitenkin vahan lisata kuvia silleen etta kappaleet ja kuvat liittyis jollain tapaa toisiinsa. Tuossa on kuva kuninkaallisen palatsin suihkulahteesta...yhdesta niista kymmenista...kunhan on vaan kamerakikkailua:) Olin matkalla naas elaintarhaan ja fiksuna aattelin kavella...ei fiksua kuitenkaan. Matka oli pitempi mita luulin, mutta maisemat hienoja...mita nyt siina pakokaasun katkussa jaksoi keskittya. Elaintarha oli omituinen...ei kai ollut sesonkiaika, mutta paikka oli hiljainen, likainen, sekainen...ja omituinen. Mutta elaintarhassa on aina kaytava, mihin tahansa isompaan kaupunkiin eksyykaan.

...
Dodiin...Huomasin lehdesta, etta taalla on tuo Earth from above valokuvanayttely. Olen sen jo Lontoossa nahnyt, mutta koskaan se ei ikavystyta. Se on upea nayttely ja suosittelen kaikille, etta menevat katsomaan jos vain mahdollisuus siihen loytyy. Upeiden valukuvien avulla saadaan maailmalle levitettya tarkeata informaatioa maapallomme ja sen asukkaiden huononevasta tilasta.
..

...
Taalla ei oo kans mitaan jarkee lahtee keskipaivalla seikkailemaan mitaan nahtavyyksia. On vaan NIIN kuuma. Ihanaa se on kulkee noilla SkyTrain junilla tms. kun niissa on vahan turhankin tehokas ilmastointi, mutta rillithan siina huurtuu kun niista ulos astuu:) Toisaalta taas monet museot ja muut temppelinahtavyydet sulkee ovensa jo siina neljan aikaan, etta pakkohan se on paivaseltaan lahtea jos jotain haluaa nahda. Tietysti sita voi tyytya noihin joka kadunkulmassa oleviin 'minitemppeleihin' tai henkien taloihin...

...
Niin asiasta taas seuraavaan...olen viihdyttanyt itseani kulttuurilla. Kavin tutustumassa Jim Thompsonin taloon...turha. Jim oli semmoinen mies, joka vissiinkin keksi sen thaisilkin...tai ei siis keksinyt, vaan toi sen niinkun koko kansan tietoisuuteen. Nain luulisin, koska thaioppaamme englanti oli niin kovalla aksentilla terastetty, etta sita pystyi vaan arvailemaan mita se mahtoi missakin kohtaa sanoa...hymyili vaan kovasti:) Mutta sen ymmarsin, etta itse mies on kadonnut jalkia jattamatta kavelyretkellaan joskus jossain pain Thaimaata. Sen pituinen se.

.....
Jos on valokuvauksesta kiinnostunut ja thai arkkitehtuurista, niin siina tapauksessa suosittelen. Itsekin kylla pidin paikasta kovasti, oikein bueno...mutta 100 bathia paasymaksuna siita ettei mistaan ymmarra mitaan oli vahan liikaa...

...
...
Lisataan nyt vahan kuvia...nain jalkikateen. Kavin myos veneajelulla. Ei siita sen enempaa, oli vaan aika mageeta. Maksoi 17 bahtia, mika taisi olla turistihinta kaikille ei thaimaalaisille...meinaan sataman hintataululla luki etta tuo kyseinen matka olisi maksanut vain 13 bahtia. Noh, ei suomalainen siita konkurssiin mene. Olisi kuulemma hienon nakoista kulkea noilla veneilla juuri auringonlaskua. Mutta nyt ei viitsinyt odotella semmoista hienoutta, kuitenkin sataa siihen aikaan.
...


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nomoro!! Kyllä täytyy myöntää että vähän käyp kateeks! Vaikka myönnänki ettei musta koskaan olis tollaseen reissailuun... Meillä on sitten jälkikasvu jo kysellyt että koska se Elisa sitte tulee?? Oot vissiin ollu jo ihan tarpeeks kauan pois. Eli tuu vaa jo takasi :) Tätä sun blogias on kyllä kiva lueskella, tosi kiva kun jaksat tänne kirjotella ja kotiäitin arkea piristää! Toivottavasti nyt pääset siitä flunssastas eroon nii pääset nauttimaan täysillä! Pidä itestäs huolta!