torstai 19. helmikuuta 2009

duha, tylsyys ja paskasikamunkki

Mullon nuha eika oo laisinkaan kivaa...Ilmastointi hostellihuoneessa oli aluksi lapihuutojuttu, sairaan siistii hei, saa nukkua viileessa kun ulkona on kuuma! Asioilla ei nakojaan oo koskaan tapana menna niinkon pitais. Ulkona sataa ja on kylma ja ilmastointi edelleen hurisee kovaa siella huoneessa...sitten kun hipsii sinne kaytavalle pistamaan sen pois paalta, niin seuraava huoneeseen tulija taas laittaa sen paalle, kun se taas tykkaa kylmassa nukkumisesta. Mun kohdalla sen helvatun kapistus puhaltelee suoraan pain naamaa. Eli lopputulos ulkona sateessa hillumisesta ja kylmasta sisailmasta; nokka on vuoronperaan tukossa ja vuoronperaan taas tuntuu etta jompikumpi aivopuoliskoista haluaa tulla nenan kautta ulos. Joo o, vaihda huonetta, vaihda sankya...ei jarkee, se helvatun kapistus on joko suunnattu joka seinalta niin etta varmasti jokainen huoneessa nukkuja saa osansa kylmasta ilmasta niin etta tukka heiluu TAI se ainoa vapaana oleva sanky on juuri sen yhden reissaajan vieressa, joka on reissullaan paattanyt toteuttaa sisaista naturellia luonnettaan ja paattanyt olla hyodyntamatta suihkun aikaansaamia etuisuuksia. No jooooooo...Vaihda hostellia, ok, vaihdetaan...
...
......
Tyopaikka hankittu, juu
Uus hostelli katottu, juu
Oopperatalo stekattu, juu
Matkustettu junalla, bussilla ja lauttalla, juu
Kavelty ees taas, juu
Tylsistytty, juu
...
...
No joo, tyopaikasta ei nyt oo viela sen kummemmin mitaan kuulunu. Kavin maanantaina yhdessa rekrytoimistossa haastattelussa ja joo soitellaan sulle sitten kun se firma soittaa meille...eli nakojaan ei hetkeensa. Tieda sitten pitaisko sita tassa nyt vaan hengailla ja tylsistya lisaa ja ootella vaiko kattella uusia tuulia...kattelen uusia tuulia joo. Tassa ma oon koneen aarella istunu jo ihan turhan kauan, onneks on pehmee sohva jolla istua. Loysin kappas kummaa lasinleikkaajan duunia, pitaisko hakee :) Kaikkee muuta sita Jaakossa tulikin kokeiltua paitsi lasinleikkaajan hommia...no mikas siina, voihan senkin puuttuvan ammattitaidon hankkia taalla. Vahan se lama taallakin vaikuttaa, ei ny kovaa mut jonkun vertaa. Pubeihin kuulemma talla hetkella on nelja kertaa enemman hakijoita baarimikoksi kun vuosi sitten. Reppureissaajien lisaksi (baarimikkoilu on yleisin reissaajaduuni taalla) paikkaa hakee paikalliset, joiden puoliso on saanu fudut ja helppo lisaduuni on paikallaan. Vahan huono tilanne reissaajille sinallaan, kun ensisijaisesti taalla palkataan paikallisia naihin hommiin. Noita tavallisia raksahommia taalta loytyy aika paljon lehdista ja netista, pitaa vaan olla taa green/white card, jota en taida jaksaa hankkia. Se on sama kun se mun aikasemmin mainitsema (hankkima) bluecard Perthissa. Se vaan ei helvetti sentaan oo kaypa taalla, joka osavaltiolla on omat korttinsa ja varinsa niille. Samoihin hommiin se kortti kuitenkin edellyttaa ja jos sen kurssin taalla nyt kavisin, niin voisin vaan kirjottaa vastaukset paperille kun samaa juttua se ois taalla kun siella Perthissakin...noh taytyy miettia, kylla se green card aika paljon ovia avais ja saahan sen sitten hakee veronpalautuksena takasin. Ihan kamalan vaikeeta paattaa moisista asioista.
...
...
Taytyy kylla sanoo etta jos tassa ei toita pian loydy, niin ma tylsistyn ihan superkuoliaaksi taalla. On taa Sydney kylla kaunis kaupunki, en sita kiella. Etta jos lomalle tannepain tykkaa tulla, niin kylla taalla nakemista ja kokemista riittaa. Ma vaan en tykkaa, mulla on tylsaa! Ma taidan olla vahan tammonen maalaistytto, ei huvita odottaa joka kadunkulmassa liikennevaloissa tai liikkua paikasta toiseen bussilla, junalla, lautalla, bussilla ja viela kerran bussilla. Hostellista kun astut ulos niin on non stop 24/7 liikenne halina naaman edessa. Mutta eikohan taalla kesta, onhan taalla kuitenkin paljon tekemista. Lakkais vaan satamasta!
...
By the way...oon talla hetkelle jossain aasialaisten yllapitamassa 24/7 nettikahvilassa ja taa netti kaatu just kun rupesin lataamaan kuvia. Hassuja kavereita, etta kovasti ovat palveluystavallisia, mutta mitaan ne ei englannista ymmarra! Menin tonne tiskille selittamaan etta kone tilttas, tarviin apua please. Selitin sitten etta on paljon tekstia (tan lisaksi tyojuttuja) tallentamatta. Ei vastannu mitaan, katto vaan ja sano etta restart restart! joo o kylla ma tiedan etta sillahan se kaikki hoituu helvetti. Kysyin etta voiko niita mun teksteja mitenkaan saastaa ja etta onko mitaan muuta tehtavissa. RESTART RESTAR! joo joo...onneks taa blogi on niin hybermoderni ja ajatustenlukija etta oli tallentanu tan tekstin mun puolesta:)
...

Ei kommentteja: