tiistai 21. heinäkuuta 2009

ruskettaako sadepisarat..?

Taalla ollaan Koh Taolla...hmmm oltu jo viitisen paivaa ja sen kummemin ei olla tehty mittaan. tai jos ollaan niin ei oo pahemmin kuvia :) Ilmat on ollu vahan niin ja nain, mutta joka paiva kumminkin on ihan suhteellisen kuuma ollu...semmosta +30 on joka paiva, satoi tai paistoi. Taalla on melkeista joka paiva ollu enemman tai vahemman pilvista. Nyt ei oo pahemmin satanu muutamaan paivaan, muta sillon tallon se taivaskin haluaa meidan niskaan muutaman pisaran tipauttaa. Ei se nyt menoa niinkaan haittaa...kuiteski on lammin :) ehka toi Keni nyt sita aurinkoo ja rusketusta haluis, et tulis vahan varii...sinnikkaasti se tonne biitsille melkein joka paiva kuitenkin menee...ja sitten kun aurinko paistaa niin se nossoilee ja menee varjoon :)

Paatettiin vuokrata taalla skootteritkin...kumpikaan ei pahemmin halunnu kummankaan kyytiin tai Keni ei halunnu mun tarakalle joten vuokrattiin molemmille omat, 4 euroo paiva, ei paha. Vahan silla selkapiirta karmi kun se kysy vakuutuksista ja vastaus oli vaan et ei oo :) Se on sit kallis paukku jos mallaat...mut ei mallatty kun rauhassa ajettiin. Se oli kyl ihan hauskaa. Vuokrattiin skootterit 24 tunniksi ja ajeltiin joku 5-6 tuntii...taalla kun ei oo juurikaan mitaan mihin ajella, kun on niin pikkuinen saari. Yhdelle rannalle loydettiin ja ma kavin snorklailees ja sit molemmat jo kyllastykin siihen makoiluun ja lahettiin sielta sit saaren pohjoiskarkeen katteleen maisemiin ja syomaan...ja hikoilemaan. Oishan taalla nyt voinu tietty menna vaikka mihin, mutta kun naita asvaltoituja teita on niin kamalan vahan ja mina en noille hiekkateille lahe semmosen vekottimen kanssa kurvailemaan...on kuulemma tiet siina kunnossa etta hyva jos autollakaan sinne uskaltaa menna.

Ilmoja ollaan pidelty ja saarta katteltu ja biitsilla maattu...ja iltasin mennaan rantabaariin makoilemaan sakkituoleihin oluelle :) Ihan siistii...ei voi valittaa...vaikka valittaminen kuulemma onkin suomalaisten lempiharrastus.

Ma oon ollu taalla kahden ja kolmen ja neljankin vaiheilla, etta meenko sukeltamaan vai enko mee ja paatin sitten menna. Eika ainuttakaan kuvaa siita reissusta! Ens kerralla vuokraan vedenlalsen kameran ja rapsin pari kuvaa jostain natista fisusta...Kavin taalla semmosen kertauskurssin, kun viime kerrasta tosiaan on aikaa...ne sanokin etta ompas sun korttis kiiltava. Ei oo pahemmin kortin saamisen jalkeen lompakosta pois vedetty :) Se oli ihan hienoo. Mulla oli private opettaja ja viela ihan suomenkieleksi, kun taalla on se suomalainen sukelluskoulu Koh Tao divers. Maa tein kirjallisen kokeen, joka meni vahan niin ja nain, mutta ei siita mua hylattykkaan :) Sit mentiin paatille ja hypattiin veden alle. Heti ekassa paikassa oli kauheet aallot ja mulla oli tuskan ja tyon takana uida sinne open luokse ja heti se sano et veden alle. Taisin kayttaa kaikki ilmat jo siina etta paasin veden alle kun puuskutin ja puuskutin ja panikoin. Mutta kylla se sit kun sinne alemmas paasi, niin alko hengitystahti rauhottumaan ja kaikki jutut palautumaan mieleen. Mielenkiintonen juttu kavi siella, kun mentiin veden alle, ehka siihen viiteen kuuteen metriin, niin luulin potkivani rapyloilla jotain toista sukeltajaa...opettaja vaan naytti mulle vaaran merkkia ja kaski olla paikoillaan ja vahan ajan paasta naytti etta ui rauhallisesti eteenpain. Siella joku hemmetin iso ja pahansisunen fisu hyokkaili mun rapyloitten kimppuun! Se kuulemma voi purasta ihan palankin pois sun reidestas jos sille paalle sattuu...satuttiin vaan sukeltamaan sen reviirille...ja satuttiin toisenkin samanmoisen fisun reviirille ja taas sekin hyokkas mun kimppuun! hemmetti... Mut ope oli ihan happy kun naki etten panikoinu ja painunu samantien pinnalle...en kai, kun ekaksi ees tajunnu mita tapahtu:)

Ai niin...kaytiin me pelaas minigolfiikin...ma havisin :/

Ei kommentteja: