keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

hot hot hot

Koh Phangalla kavaistiin viela kuuluisilla foolmoon partyilla...tai senhan takia me sinne oikeestaan ensiksi mentiinkin eika ekaksi Samuille. Nyt voi ainakin sanoa etta siella on kayty...ei tartte toisten menna:) Kyllahan me se tiedettiin ettei se musiikki ja bilemeininki meita kumpaakaan kovin paljoo jaksa kiinnostaa. Kymmenentuhatta alle kakskymppista juo ittensa siihen pisteeseen etta ranta on taynna oksennusta ja kusta ja kusta ja oksennusta ja tyhjia viina ampareita. Kova reivimusiikki...niinkun varmaan videosta ymmarsitte:) Siella porukkaa sammu naamalleen rantaveteen ja kaverit sitten jaloista veti naaman rannalle ettei ihan tukehdu, kumpaan sit ois tukehtunu siihen oksennukseen vaiko veteen...Itekin kokeiltiin semmosta viina amparia, mutta otettiin extrakokiksella...nossoiltiin. Olihan se hauska ilta, mutta ei huvittanut ihan aamuun asti bilettaa...ois alkanut after partyt aamu seittemalta...tipahdettiin sitten 'vahan' ennen sita. No joo, oishan sita ehka jaksanu ja huvittanu sillon joskus :)


Phangalta sitten suunnattiin maantieteellisesti etelaanpain eli Koh Samuille. Phangalla alkoi kovasti myrskyamaan juuri paivaa ennen meidan lahtoo ja toivottiin ettei mein matkapaivana kovasti tuulis, mutta se senkun ylty vaan. Pari yota myrskyisassa ilmassa meidan laatubungalowissa pisti vahan miettimaan josko se rysahtais sittenkin, mutta laatua kun oli niin hyvin pysy seinat kasassa...melkein. Mein 'parvekkeelta' isrtos yks seina, mut muuten oli ihan jees...vahan kun ois kylla pesukoneessa nukkunu kun siihen malliin heilu, mut what the hell...oli halpa:)

Satamaan kun paastiin Phangalla niin alko satamaan vetta viela kaiken lisaksi. Lammin sadehan se oli, mutta ei paljoo naurattanu...Paatti oli vahan kaukana Titanicista. Siella alakerrassa mietein aikani kuluksi, etta josko tassa nyt kavis Titanicit niin mistakohan sita ulos paasis...ei mistaan. Kattoparrut oli puoliksi katki ja paatti narisi ja nirisi ja vetta tuli sisalle joka raosta enemman tai vahemman. Joillakin reissaajilla tais joko edellisilta menna vahan liian viihteenpuolelle tai sitten muuten vaan on heikko matkavatsa ja nahtiin yks sun toinenkin kalpeanaama siella oksentamassa...toiset kerkes vessaan toiset ei:) nice...

Samuilla sitten...mitas taalla...myrsky jatku viela yhden paivan ja sen jalkeen rupes pikkuhiljaa selkeemaan. Kateltiin netista saatiedotuksia ja meinasivat etta joka paiva sataa ja ukkostaa, mutta onneksi ei. Paatettiin sitten vahan leikkia turistia (ei olla oikeesti) ja otettiin semmonen kokopaivan kestava safari reissu...sisaltaen norsuajeluu, apinaesityksen, norsuesityksen, thaiboxinkii...siis esityksen, ei ne meita pistany sitten otteleen:) Sitten kierreltiin saaren vuoria ympari neliveto jeepilla, kaytiin vesiputouksilla uimassa ja katteltiin kaikenmaailman nahtavyydet mita nyt vastaan osu. Hauska paiva.


Norsushowssa ma menin sitten sinne 'esiintymaan' ja ottamaan norsuhieronnan. Se oli aika hauskaa. Menin makaamaan mahalleni sinne maahan ja ne ronsut paineli jaloillaan...meinasin sanoo tassuillaan...mun hanuria ja anto karsillaan pusuja ja vissiin ne yritti karsillaan hieroo mun pohkeitakin. Siina ekaksi ne pyysi yleisosta jotain maalivahdiksi sinne kun norsut halus pelata jalkapalloo ja ma holmo en saanu kattani ajoissa ylos vaan joku tylsa muidu meni sinne ja ei tehny elettakaan ollakseen 'oikee maalivahti' . Se vaan seisoo nokotti siella ja norsut potki palloo sitapain...oisivat ees osunu sita paahan:) Ma oisin yrittany ees torjuu:) noh ens kerralla sitten pitaa reagoida rohkeemmin ja ajoissa niin paasee toteuttamaan sita sisaista showelaintaan:)

Koh Samuista ei sen kummemmin oo turistavaa...taa on Phangaan verrattuna hemmetin iso ja kalliimpi. Paljon ois nahtavaa, mutta kaikki nahtava maksaa. Taman saaren elinkeino kun pyorii turismin ymparilla melkein kokonaan, niin kaikesta nyhjetaan rahaa. Kun pysahdyttiin mein saarikierroksella kattelemaan mita millonkin nahtavyytta, niin joka paikassa kuljettiin pienen markkinakujan lapi:) Noh mitas siita...se on taman saaren meininki ja sen mukaan eletaan. En oo kylla varmaan elaissani sanonu paivan aikana nain montaa kertaa 'no thank you' kun taalla.

No joo, toi edellinen kuva nyt on mein bungalowin rannasta illalla, eika sielta kaupustelijahelvetista:) Tanaan on...hmmm...keskiviikko? Aurinko paistaa ja kavaistiin saaren isoimmalla rannalla Chawengissa ottamassa vahan aurinkoo. Kenilla palo kaamit siell aihan totaalisesti niihin kaupustelijoihin...onhan se rantaviiva nyt 9km pitka, niin pyoriihan siella jos jonkin sortin turistia ja kaupustelijaa. Kymmenen sekunnin valein joku tuli kauppaamaan jaateloo, koruja, huiveja, paivapeittoja, peleja, tatuointeja...mita millonkin. Ma oon niin tottunu siihen etta vaan ei noteeraa, mutta Keni herpaantu reilun tunnin paasta etta lahetaan meneen:) Alkokin tuleen jo hiki...ma en jaksa kylla tuolla rannalla maata ja en ma sita rusketustakaan enaan tartte. Kohta mut sekotetaan jo niihin aboriginaaleihin jos tasta enemman paahdun:) Keni on viela ihan valkonen, ei se kehtaa tulla kotiin jos ei oo ruskettunu kunnolla;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ha ha taa oli hauska juttu taa Koh Samuin reissu!