lauantai 27. kesäkuuta 2009

Roadtrip part6 Broome

Port Hedlandista oli taas aikamoinen ajomatka seuraavaan paikkaan, Broomeen. Matkanvarrella ois ollu tai olikin eighty mile beach, jonne aateltiin mennä koisimaan ja kurkkimaan jos vaan mahdollista. Ei ollu ei. Taas ois pitäny olla nelivetoauto, jotta oltaisiin voitu ajella rantaviivaa pitkin. Käytiin yhden leirintäalueen rannalla katselemassa mimmoinen se kuuluisa ranta oikein on. Siellä oli paljon kalastajia ja uiminen tai olla kielletty ja käveleminenkin oli vähän omituisesti opastettu. Ranta on kilpikonnien pesimäaluetta, joten ei saanu ihan miten vaan kävellä siellä. Tai emminä muista oliko se uiminen kielletty, mutta mene nyt sinne uimaan kun siellä on miljoona kalastajaa virveleitten kanssa huitomassa.

Broome on taas yks hikisimmistä paikoista jossa ollaan tähän asti oltu…kaunis pikku kaupunki kuitenkin. Upein ranta mitä ollaan tähän asti nähty. Meillä oli aika huonot infot caravan paikoista, kaikkiin kun ei saanut telttaa pystyttää…löydettiin kuitenkin aika edullinenkin paikka, mutta se oli kuin hostelli, mutta vaan pelkkiä telttoja. Koko teltta-alue oli reppureissaajia täynnä, sikin sokin ja roskia ja pulloja joka paikassa. Porukka vissiin asusteli siellä pitemmänkin aikaa, kävivät töissä päivisin ja ryyppäsivät iltaisin. Huomattavasti halvempihan se on kuin hostellit, että mikäs siinä jos jaksaa asua teltassa koko ajan…ainakin näytti porukalla hauskaa olevan. Me ei taas vaihteeksi oltu Jasonin kanssa mitenkään sosiaalisella tuulella, joten hengailtiin vaan kahestaan ja näytettiin semmosta naamaa että älkää muut tulko juttelemaan :) Mulle kyllä iski aika kova kaveri-ikävä siellä, kun näki miten muut oli isoissa porukoissa pitämässä hauskaa :(

Broomen kuuluisin ranta, Cable beach oli kyllä upea. Rantaviivaa oli vaikka kuinka ja merivesi oli kirkasta. Sinne kun istahdettiin, ihmettelin että mitä ne kaikki ihmiset siellä meressä oikeen tuijottaa, kukaan ei ui, kaikki vaan töllöttää yhteen kohtaan. Joku siellä näytti siltä että sitä pelotti, mutta tais vaan hytistä kylmästä merivedestä (ei ollu ees kylmää)…meinasin että haiko se siellä uimareita pelottelee, mutta pari delfiiniähän siellä rantavedessä pulikoi. Ei saanut kyllä harmiksi minkäänlaista kuvaa, kun olivat niin vikkeliä että näkyi välillä pienen hetken evä tai pyrstö. Siellä oli juuri loppunut meduusa kausi, mutta silti vissiin piti olla varuillaan…jotain oli juuri pari päivä sitten meduusa pistänyt. Pitää kuulemma etikkaa pitää mukanaan siltä varalta josko meduusan kynsiin joudut…yks pikku meduusan raukka, limaköntti, siellä rantahietikosta löytyikin.

Broomessa päätettiin mennä katsomaan krokotiileja. Ensimmäinen ns. maksullinen huvi jonne me mentiin…siellä oli opastettu kierros ja se opas sitten heitteli niille krokoille kalanraatoja ja yritti saada niitä hyppimään ruoan perään. Siellä oli myös muita eläimiä, vähän surullisen näköisiä kenguruita ja muita samannäköisiä otuksia…ei mitään erikoista, mutta ihan jees.
Meinattiin myös mennä kameliajelulle seuraavana päivänä, auringonlaskun ajelulle :) Mutta sinä päivänä kun meinattiin se tehdä niin oli kurja ja pilvinen ilma ja edellisenä yönä oli satanut kaatamalla vettä…kurjuus. ei sitten jääty sinne kolmanneksi yöksi vaan päätettiin jatkaa matkaa parempien ilmojen toivossa.

Ei kommentteja: