maanantai 27. lokakuuta 2008

Corrigin

Uudet maisemat ja uudet kuviot.
...
...
Tyonhaku tosiaan tuotti tulosta ja olen muuttanut pois Perthista tanne keskelle ei mitaan. Tama tosiaan on keskella ei mitaan…kylapahasen nimi on Corrigin ja sijaitsee n.250km Perthista itaan pain eli ei olla kovin kaukana sivistyksesta. Vaikkakin taalta on hemmetin hankala paasta pois, kun tuo julkinen liikenne ei oikein mene yhteen meidan aikataulujen kanssa. Taalta kuulemma kulkee bussit Perthiin tiistaisin, torstaisin ja maanantaisin eli ilman toista lintsaamista ei viikonlopuiksi paase pois…eli se on sitten muitten kyytien varassa. Vaikka mitapa sinne Perthiin nyt tartteekaan paasta, siella vaan tulee tuhlattua rahaa ja hankittua krapula.
...

...
Taalla mulla on ihan hyvat oltavat. Alunperin luulin, etta tyoskentelen jollekin farmille ja asun jossain viela enemman keskella ei mitaan. Tama onkin lansiAustralian suurin viljankeruupaikka vai miten sen nyt suomeksi voikaan sanoa. Taalla on hemmetisti erilaisia ja erikokoisia viljasiiloja, joihin sitten sadonkorjuunaikaan varastoidaan rekkalasteittain kaikenlaista viljaa. Yrityksen nimi on CBH…www.cbh.com.au
...


...
Titteli meikalaisella on Grain Reseval Point Operator…nayttaa hyvalta CV:ssa :)Talla hetkella ei viela kenellakaan ole selvilla, etta mita sita oikeen tehdaan sitten kun se kiire kausi alkaa…talla hetkella vaan siivoillaan viljasiiloja, pelleillaan ja lorvitaan. Olen ensimmaisena tyopaivana siivonnut linnunkakkaa ja kanniskellut topselia:) Meidat tullaan hakemaan toihin joka aamu, koska viljasiilot on rakennettu millon mihinkin keskelle ei mitaan. Taalla ‘keskustassa’ ei juurikaan montaa viljasiiloa ole, joten tulevaisuudessakin sita hengaillaan varmaan jossain peltojen keskella kenguruita bongaillen. Tavallaan on ollu tylsaa kun ei juurikaan ole mitaan tekemista ja pitais kuitenkin nayttaa edes vahan tekevansa jotain. Mutta minulla jaFayella (kamppis) on ollut hauskaa, kun ollaan saatu tyoskennella yhdessa ja meilla on ollut myos tosi mukavat tyokaverit opastamassa. Ollaan saatu kiipeilla viljasiilojen katolle, vai mika lie masiina siella nyt onkaan ja ollaan saatu ottaa kuvia ja rauhassa tutkia paikkoja ja katsella maisemia. Alkuviikon meidan tyokamuina oli kaksi vanhempaa herraa Bob ja Murray, molemmat jo elakeian ylittaneita. Hauskoja herroja ja tykkaavat kovasti muistella vanhoja hyvia aikoja. Tietavat myos tasta tyosta kaiken, joten heidan puoleensa on turvallista kaantya, jos on ongelmia. Taalla muutenkin on tosi mukavaa porukkaa toissa, taitaa olla ihan aussilainen luonteenpiirre, etta ollaan sosiaalisia ja auttavaisia muita kohtaan. Taalla ollessa on muutenkin tullu rohkaistua itteaan, senkun vaan aukasee suunsa ja kysyy jos on kysyttavaa eika vaan suomalaiseen tapaan anna asian olla ja toivo etta joku muukin ihmettelis samaa asiaa:)
...

...
Tama tyopaikka on ollu aika onnenpotku. Tata tarjottiin tyonvalitystoimistossa vahan niinkun tiskin takaa eli olivat ottaneet jo tyonhakuilmoituksen pois julkisesta hausta kun oli tullut niin paljon epapatevia hakemuksia. Vaihtoehtoja ei ollu kovin paljon, katselin siina taloudenhoitajan ja meloninpoiminnan valilla etta mita sita oikeen rupeis tekemaan. Sitten menin kyselemaan tiskille jotain mun ajokortista ja etta mita kaikkee labour duuni ma oikein voisinkaan tehda. Siina kavi sitten ilmi etta hankin on suomalainen ja voila, taalla ollaan.
...

...
Taalla meilla on ilmainen majoitus omassa talossa ja jokaisella on oma huone, mika on aikamoista luksusta. Pomo sanoi, etta meilla on kaynyt aika hyva tuuri etta saavuttiin nain hyvissa ajoin, silla ne jotka saapuu myohemmin ,joutuu majoittumaan parakeissa lahella viljasiiloja. Meilla on niissa parakeissa kahvi- ja lounastauot ja ei kylla kay kateeksi. Siella on kaksi sankya per huone, metallikaappi/lokerikko per henkilo ja se on siina...on siella nyt suihku ja vessa ja askeettinen keittio, mutta silti...On taa vaan niin hieno juttu taa mein 'oma koti. Taa on vahan tammonen 60-luvun tyylinen tiilitalo, ei mikaan kovin fancy, mutta siisti ja rauhallinen. pomo pitaa meista hyvaa huolta, toi meille tyynyt ja peittoja kun oli kylma ja se on kayny ostamassa meille kaikenlaisia astioita kirpparilta:) Telkkarinkin se jostain loysi ja siina nakyy jopa nelja kanavaa...vanha mikro loytyi taas autotallista:) Meilla on taalla ihan hervottoman kokonen takapiha, jossa aina viikonloppuisin ja toitten jalkeen loikoillaan ja paistellaan makkaroitamme. Nyt meilla on hankinnassa kahluuallas, jossa voidaan sitten oikein kuumalla ilmalla vuoronperaan loikoilla. Pihapeleja pitaa kanssa hankkia ja lentopalloverkko...tyopaikan varastossa on kuulemma ylijaamagrilli, joka aateltiin raahata tanne.
...

...
Meita asuu taalla yhteensa viisi, siis tassa mein omassa kodissa:) Muut on Briteista ja mina ainoona finskina pidan erilaisuutta ylla:) Faye(30) on Walesista, Jason(22) on Lontoosta, Claire(19) ja Paul(21) on pariskunta ja ovat Cornwallista. Kaikki on mukavia tyyppeja ja kukaan ei ole mikaan maailman arsyttavin sottapytty...onneksi kaikki osaavat siivota jalkensa ja tajuavat etta siella asuu muitakin.
...
Tama on kuulemma vasta toinen vuosi kun tama firma palkkaa backpackereita, viime vuonna oli ollut pari germannia. On kuulemma hankala saada paikallisia nuoria toihin, joten on pakko palkata meikalaisia:) Mika kelpaa mulle, aina tama tyo meloninpoiminnan voittaa. Talla hetkella viela ei juurikaan ole paljoa mitaan tekemista, tosiaan vaan hengaillaan ja siivoillaan. Se on sinallaan hyva juttu, saapahan ainakin rauhassa tutustua paikkoihin ja tyontekijoihin...ettei heti ensimmaisena paivana joudu keskella pahinta harvest kaaosta. Taalla nyt odotellaan sadonkorjuuta, mika talla hetkella nayttaa viivastyvat. Taalla on viime viikolla satanut ja myrskynnyt auika rajusti, joten nyt vaan odotellaan etta se vilja kuivuu ja olisi valmista puitavaksi. Siihen asti vaan jatketaan siivoomista...ja hengailua.
...
Meilla oli viime maanantaina alkoholi ja huumetestit seka firman esittely ja turvallisuuskoe...Sekin meinas menna ihan puihin, kun ensin katsoin vaan sita videoo ja sitten huomasin etta kaikki kirjottelee jotain johonkin lappuihin ja sitten huomasin etta kappas vaan, taallahan on jotain kysymyksia...hyvin se sitten loppujenlopuksi meni, kun lunttas vierustoverilta ja kaytti vahan maalaisjarkee. Vahan meinas menna haasteelliseksi, kun piti seurata englanninkielista videoo, samalla lukea omituisia kysymyksi ja etsia niihin oikeat vastaukset ja toisinpain...meni vahan hektiseksi, mutta cool...kaikki oikein like always:)
...
Taalla Corriginissa ei tosiaankaan ole mitaan nettikahvilaa, joten ei tule hengailtua taalla netissa laheskaan niin usein kun ennen. Me saadaan kylla kayttaa toimiston koneita (ei paase facebookiin) sillon kun halutaan, mutta ei heitakaan viitti joka paiva hairita sen takia etta duunarit tahtoo surffailla netissa...Blogin paivitys tulee olemaan hiljaista, silla talla hetkella kiroilen naita koneita ja tata blogia, kun ei tahdo mikaan toimia ja kaikki menee ihan sekasin ja kiiruskin ois kova ja nalkakin vaivaa. Rayh ja pisteet aan paalle.

1 kommentti:

mutsikka kirjoitti...

Siellä paiskitaan vissiin niska limassa duunia kun ei tänne tule päivityksiä. Ihku muuten toi sun profiilikuvas ;)