torstai 16. lokakuuta 2008

Asian revolution

Aasialaiset on fiksua kansaa...
...
Minka helvetin takia minakaan raahaan tuota rinkkaa selassani paikasta toiseen, niin etta pitaa aina pusero vaihtaa pienenkin kantomatkan jalkeen. Hiki, tuska...nii-in, kipu ei satu, tuska on eri asia:) Mulla painoi rinkka 15 kg kun tanne saavuin ja nyt painaa varmaan kymmenen kiloa enemman:) jostain syysta olen laahustellut tuolla ostoskaduilla paivat pitkat ja aina sita joku ihq toppi tms tarttuu matkaan...niin ja sitten pitaa aina ostaa uusia tyovaatteita vaikkei viela toissakaan kay...ja tietty bilevaatteitakin:) Mun rinkka on ihan taynna ja yrita nyt se selassa liikkua paikasta toiseen. Aina jaan johonkin ovensuuhun jumiin sen kanssa kun se on muodoton joka suuntaan. Aasialaiset taas...niilla ei kenellakaan ole rinkkaa vaan ISO perassa vedettava matkalaukku. Kuinka katevaa...ei tartte kantaa selassa, saa painaa vaikka 50 kiloo, kunhan vaan on pyorat alla niin siella se kevyesti kulkee perassa. Ittelle ei tullu mieleenkaan, vaan pitaa vakisin olla kunnon reppureissaaja ja ostaa tommonen hemmetin rinkka:) Rinkasta ei koskaan loyda mitaan, aina tarviit sita yhta tavaraa joka on siella kaikkein alimmaisena. Matkalaukku taas, jos tarttet jotain, avaat vaan ja vahan siirtelet vaatteita ja pinoot kaiken natisti takasin. Easy.
...
Sitapaitsi...taalla on ihan hemmetisti aasialaisia. Tahan mennessa oon tavannu aika paljon Taiwanilaisia. Ne kulkee omissa 'pikku'porukoissaan eli suurissa laumoissa. Kikattelee ja ihmettelee ja yleensa valtaa koko hemmetin keittion kun paattavat tehda ruokaa. Tekevat viela omituista ruokaa, hitaasti ja hartaasti. Sitten ne on ihan ihmeissaan kyselemassa, etta mita sa teet kun nayttaa niin herkulliselta...noh hmmm jauhelihaa ja sipulia tassa paistan:) Tama Northbridge missa nyt asustelen, on aikamoinen Chinatown. Ei ulkonaollisesti, mutta on jokasortin kiinalaista ja vietnamilaista ravintolaa ja ruokakauppaa. Ei se mittaan, ma tykkaan:)
...
...
Ma kavin eilen eli keskiviikkona tekemassa tammoisen perus turistireissun. Ostin lipun Rottnest Islandille ja vuokrasin samalla fillarin sielta. Rottnest Island on semmoinen pikkuinen turistirysa saari tuossa rannikolla, noin parin tunnin paassa taalta Perthista. Sinne menee katevimmin lautalla/paatilla (mikalie). No joo, olihan se hienoo, maisemat oli matkalla komeet jne. paitsi Elisa jolla on rautainen vatsa ja kovat hermot rupes karsimaan matkapahoinvoinnista:) Ehka siihen osaltaan vaikutti flunssakin jonka aikaansaamaan tukkoisuuteen taas herasin aamulla:)
...
...
Olin menossa matkalle ihan yksiksein, mutta siina laiturilla odotellessa paattiin paasemista kuulin tutut aanet etta moi moi, ooks se sie Elisa. Siinahan oli Frida, Elina ja sen ukkeli John. Kanssa suomalaisia reissaajia, jotka olen tavannut dundernewsin kautta. lyottaydyin heidan seuraan ja kierreltiin saari sitten yhdessatuumin...onneksi, silla yksinani olisin takuuvarmasti eksynyt siella. Hieman sinnepain ohjeet joka tienhaarassa...tai siis melkein joka tienhaarassa. Pyorat oli vahan sinnepain, vaikkakin aikamoisia maastopyoria...piti vaan vahan hienosaataa etta sopi mulle. Kyparat siella on pakollisia, mutta mita helvettia...kypara oli mulle aivan liian iso ja ihan hirveessa kunnossa, etta epailen hieman oisko se kovinkaan kummoisesti mun paakoppaani suojannut jos olisin huristellut johonkin pusikkoon ja paattanyt tehda lahempaa tuttavuutta asfaltin kanssa...mutta paahan pistin, sen vertaa pisti mietityttamaan maasto yms.
...
...
Ahh ja siella oli ihanan lamminta...koko paivan oli varmasti +30 astetta lamminta. Saarella tietysti tuuli aika lahjakkaasti, mutta ei se menoa haitannut kun ei kerta kylma tullut. Meriveteen ei vaan uskaltanut menna kahlaamista pitemmalle, sen vertaa oli viela kylmaa ja aallotkin oli suhteelliset kovat.
...
...
Mitas muuta...se reissu oli kokonaisuudessaan siina. Ei siella mitaan ihmeempaa, pyorailtiin saarta ympari, maisemat oli loppujenlopuksi aikapaljon toistoa...kauniit kyllakin. Sinne olisi pitanyt jaada yoksi, jotta olisi kerinnyt ihan ajan kanssa katselemaan kaikki paikat. Sielta loytyi paljon pikkuisia rantakaistaleita, joihin voisi hyvin jaada picknikille ja uimaan. Ei vaan ollut aikaa riittavasti, kun piti siirtya paikasta toiseen kovaa vauhtia. Kaytiin kylla kokeilemassa josko sita ois uimaan tarjennut, mutta ei niin ei...viela oli vesi kylmaa:) ja likaista...tai levaista.
...
...
Muuten taalla Perthissa on kaikki hyvin...tai noh. Eilen herasin siihen hemmetin flunssaan taas, paata jomotto ja nokka oli tukossa ja olo oli surkee. Rottnestilla pyoraillessa multa tippu kamera asfaltille kesken alamaen ja nyt siina on joku kuvansiirtoportti paskana. Tanaan kun olin tekemassa check outia hostellista ja kerasin kamojani, huomasin etta joku on polliny mun koko ruokakassin jaakaapista. Mulle kavi edellisessa hostellissa niin, etta sielta kassista katos aina valilla juusto tai mehu tms. mutta nyt tassa hostellissa katos koko hemmetin kassi. Ei niilla ruuilla niin valia, ei siella ollu kun vahan leipaa, kananmunia ja mehua ja tais olla puoliks syoty paprikakin...mutta kun siella oli se mun rakas vaaleenpunanen evaslaatikko ja Suomesta tuodut Fiskarsin juustohoyla ja veitsi. Dear Santa, vink vink;)
......
Niin, muita uutisia. Mie oon saanu aikaseksi suorittaa tuon Blue Cardin. Se kourassa voin marssia raksalle ja se oikeuttaa mut tyoskentelemaan siella. Oli neljan tunnin turvallisuuskurssi ja kappaskummaa, niin kuin monesti aikaisemminkin...mika niita miehia vaivaa kun ovat niin mantteja. Huomasin vaan, etta itse (of course) lapaisin sen kokeen 100% oikein ja taas monilla miehilla oli useita vaaria kohtia. Ei siina mitaan jos ei osaa, mutta kun vastaukset sai kattoo suoraan kurssivihosta:) etta tuota...
...
Toinen hyva uutinen, etta mina muutan pois Perthista sunnuntaina. Tai ainakin mun pitais muuttaa. Olen saanut toita jostain semmoisesta paikasta kuin Corrigin, ei vissiin nay kartasta. Titteli olisi Grain reseveing point operator:) Elkaa kysyko enempaa, en ma tieda ittekaan mita se pitaa sisallaan:) Ymmartaakseni sinne paikalle tulee noita viljarekkoja ja sit mun duuni on jotain tietokonehommaa...sittenhan sen nakee. Elikka sunnuntain jalkeen musta ei valttamatta kuulu mitaan. Puhelimessa ei valttamatta oo kenttaa, joten jos on ikava, pistakaa puhelimiinne valitystiedot paalle niin naatte tuleeko viesti koskaan perille tanne...jos ei tuu niin pistakaa suominumeroon, se kuulemma toimii tuolla peramettilla paremmin kuin nama paikalliset:) Ja pistan porukoille ainakin sen ukkelin tiedot mihin meen, etta jos tulee hata niin sille voi varmaan soittaa. Taalla on porukka vahan naureskellut mulle, kun ovat kyselleet mun duunista ja oon vaan sanonu etta emmaa vaan tiia...etta Elisa hei, sa siit oot menossa johonkin duuniin, et tieda mita tekemaan ja jonnekkin missa et tieda missa se on ja sit joku mies tulee vaan hakemaan sua sunnuntaina:) jep jep:)
...

4 kommenttia:

mutsikka kirjoitti...

Onnittelut duunista! Älä nyt kokonaan katoo mihinkään kännykentättömiin peräpöpeikköhin. Tai muista ainakin tulla kirjotteleen tänne :)

Upeita noi mestat siellä kyl. Toivottavasti kamera ei ottanu niin pahasti tällistä itteensä että saat lisää aurinkokuvia tänne meen piristykses. Täällä kun kattoo pihalle niin on pimeetä ja märkää. Vettä ja räntää luvassa seuraavat puol vuotta...

Unknown kirjoitti...

Juuh, onnea sinne duuniin! Kivalta näyttää ja lämpimältä...nyyh.
Oliks tossa yhdessä kuvassa sun lemmikkis... rotta prkl:)
Vielä kun saisit vähän väriä pintaan. Häikii toi ihos noissa kuvissa niin pirusti:)

Täti kirjoitti...

Juu, noiden näkymien suhteen sama fiilis oli kuten todella upeeta-naisilla..gorgeous,seen that, nice, fabulous...kun kävin lofooteilla :) hienoa, että sait töitä, se antaa uuden näkökulman oleiluu siellä. Pikkumustalle haleja ja terkkuja Roosalta...Kummitäti on aina vain mielessä täällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Elisa:)

viimein pääsin lukemaan sun juttujas!
voi kun kiinnostaa niin siistiltä! innolla
ootan kuulevani millasta siä duunissa oli, jossa taidat olla vieläkin?

ite olen vielä suomessa ja pitäs lähtee 1 päivä
sinne quiton suuntaan.. en näkee mikä mua oottelee.. ei käsitystä siitä ..haha

halipusi
katja