tiistai 23. syyskuuta 2008

Matkan varrella tapahtunutta...

Taalla mina nyt olen Perthissa, Australiassa. Ollut jo melkein viikon ja kaikki alkaa pikkuhiljaa selkeytymaan. Kai se on vaan tama uus maa ja uudet jutut, vaikka pitemman paalle kaikki on hyvinkin samanlaista kun kotoSuomessa. Mukavaa on ollut ja olen hiljakseltaan tutustunut kaupunkiin...ei mikaan kiire toihin viela:) Vaikka niita taalla kuulemma loytyisi...
...
Aikamatkustusta taaksepain...
...
Bangkokista lahdin 17.9.08 aamuselta aikaisin kohti lentokenttaa...viidelta oli heratys ja tietysti paadyin taksiin, jonka piti olla MeterTaxi, mutta kesken matkan Meter don't work today:) No ei se kumminkaan sen kalliimmaksi tullut kuin muutkaan taksit ja siina vaiheessa asia ei juurikaan jaksanut kiinnostaa. Halpaa se kuitenkin oli. Taksikuski taisi vain olla vahan rallikuskin sukua, ohiteltiin muita autoja moottoritiella kuin tuktukilla keskustassa pahimpaan ruuhka-aikaan...paitsi taksilla oli nopeusmittarissa 140km/h...tuktukit nyt ei ihan siihen ylla:) Kieltamatta kavi mielessa, etta tama tasta nyt viela puuttuisi etta kolari ajettaisiin tahan aikaan aamusta.
...
Bangkokista lensin Singaporeen...Nukahdin koneeseen valittomasti, ei mitaan muistikuvaa noususta tai muustakaan halinasta. Taisi menna maahantulokorttienkin jako aivan ohi. Kentalla ihmettelin etta mita ihmeen lippujalappuja noilla muilla on kasissaan ja hetken hirvitys jo kavi mielessa, etta en kai ma vaan tartte viisumia tahan maahan. Noh onneks niita kortteja oli siina ennen passintarkastusta viela...kuin lottokuponkeja tayttelisi. Passinnumerot, mista tuut ja minne meet jne. jne.
...

.....
Singaporessa odottelin koneen vaihtoa nelisen tuntia. Nalka vaivas kun jai amaupala valiin ja tuolla halpisyhtion koneissa ei todellakaan mitaan ilmatteeksi tarjoilla. Hetken vitutuskin kavi mielessa, etta eihan mulla ees oo Singaporen dollareita, etten saa sieltakaan ruokaa...mutta sitten paatin testata etta jokos Visa toimis ja toimihan se ja sain kunnon beefburgerin aamupalaksi tolkillisella kokista:)
...

...
Matka jatkui ja Pikkumustan kanssa katseltiin viimeiset muistikuvat Tigerin koneista ja Singaporen lentokentasta. On muuten pieni kentta...vaikka se 'oikea' kentta on varmasti helvetin paljon isompi, mutta tama terminaali oli vain TigerAirwaysille...niinkuin Tampereella Ryanilla on oma loossi.
...
...
Perthiin laskeuduttiin samana paivana joskus yhdeksan aikaan illalla. Kone tomahti maahan sen verran rytakalla, etta jopa kapteeni pyyteli anteeksi...Hetken jo katselin ikkunasta ulos, etta missa kohtaa kipinoi ja missa on hatauloskaynti:)
...
Eipa siina passintarkastuksessa ja maihinnousukortissakaan mitaan ihmeellista ollut. Ruksasin siihen etta joo on ruokaa, kysyivat mita ja sanoin etta karkkiahan mulla. Lapivalaisivat kaikki laukut ja sen kummempaa utelematta passittivat ulos ja tervetulloo Aussilaan. Maihinnousukortin kanssa oli hetken aikaa naureskelemista, kun siinahan on se kohta etta mista maasta nousit koneeseen. Singaporestahan mina nousin, mutta...onko se maa vai kaupunki? Olinko ma Indonesiassa vai missa...Onko Singapore niinkuin HongKong etta HongKong on HongKongissa ja Singapore olisi Singaporessa. En kehdannut sitakaan vierustoverilta kysya, joten Singapore se on ja silla selva :)
...
...
Taksilla suuntasin yon pimeydessa hostelliini. Ei mikaan kovin erikoinen paikka, ihan niinkun perushostelli...lakanat loytyy sangysta ja suihkusta tulee vetta. Talla hetkella tata kirjoittaessani, olen varannut jo toiseen paikkaan pariksi viikoksi punkan. Lahempana keskustaa, siella kun tulee rampattua pariin otteeseen joka paiva. Ei sita hyotyliikuntaa nyt ihan hulluna viitti harrastaa. Taalla Perthissa on muuten ilmaset kaupunkibussit, katevaa...joskin laiskuutta...mina kallistun katevyyden puolelle:)
...

Perth on yllattavan pieni paikka. Tai eihan tama kooltaan pieni ole, helvetin laajalle on ihmiset taalla asettuneet asumaan. Mutta tuo ydinkeskusta on suht pieni...kompakti:) Ei siella eksymaan kylla paase, jos vaan vahankaan on perilla kartan kanssa missa kadulla liikkuu. Oon jo loytany viisumitoimiston, pankit yms. en vaan oo viela jaksanu niita asioita hoitaa...iski lomavaihde paalle:) Mulle tuli mieleen Perthista vahan niinkuin brittilainen Pori. On taa vahan kun kotiin ois palannu...Kaks kavista vierekkain niin siina on Perth:) + tietty muutama korkeempi building ja pari moottoritieta...

1 kommentti:

mutsikka kirjoitti...

Kas, oonkin jo ootellu aussikuulumisia.

Kivalta mestaltahan tuo näyttää. Ookko nähny jo kenguja? Mitäs tekemistä sieltä on löytyny? Nauti nyt siitä lomavaihteesta, ehtii sitä töitä painaa myöhemminkin :)