sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

elämää, ei sen kummempaa

Tekis mieli sanoa että ompas aika menny nopiaa...ja sanonkin :) Viime päivitys Balilta...oli niin rankkaa aikaa siellä ettei oo jaksanu kirjotella sen jälkeen :) Noh ei vaisinkaan, oli ihan hirveen kivaa nähdä isukkia ja äiskää ja Heliä ja Juhaa ja nauttia lämmöstä. Täällä Aussilassa kun on tällä hetkellä aikaste kylmä, niin Balin muistelu pistää taas miettimään josko sitä ois aika vaihtaa maisemia, ees hetkeksi, johonkin lämpimään. Emmä tiedä...pitänee mennä peiton alle lämmittelemään ja funtsimaan vaihtoehtoja!

Täällä on kyllä ihan kiva ilma, ei oo satanu hetkeensä...koputan puuta koska säätiedotus lupaa koko ensi viikolle sadetta :( Aamusin on niin vilu kun lähtee töihin että tekis mieli käydä ostamassa pitkät kalsarit. Päällä on semmosta kerrospukeutumista ettei mitään järkee...hihaton, pitkähihanen, T-paita ja huppari, pipo päässä, sormikkaan ja työhanskat kädessä ja huivi kaulassa. Kyllähän siinä sitten lämpiää kun alkaa töitten parissa touhuumaan, että saa sitä mukaan poistaa että loppujen lopuksi on vaan toppi päällä ja shortsit jalassa :) Päivisin on ihan kun Suomen kesä, lämpötilat siinä +20 molemmin puolin. Nice :) Mutta kun aurinko laskee niin samantien saa pistää kaikki taas takasin päälle...

Duunissa oon täällä Perthissä nyt semmoselle suhteellisen ärsyttävälle irkkumiehelle, remppahommia niinkun Sydneyssäkin. Työstä kyllä tykkään ja työkaverit on hirveen mukavia, mutta pomon kanssa tulee otettua aika ajoin yhteen. Sillä on silmät selässäkin ja joka asiasta jaksaa ruikuttaa ja rähistä. Tiiä nyt sitten...kattellaan mitä tästä seuraa:) Mä oon vähän sitä mietä että jos nyt oisin niin paska työntekijä mitä se meinaa että oon niin kaipa se nyt ois mut jo irtisanonu aikoja sitten...eli ärsytetään sitten toisiamme siellä, kun minä en lähde ja se ei mua irtisano :)

Niiiiiiiiiiiiiiin...mitäs täällä on tapahtunu Balin jälkeen. Elämää, ei sen kummempaa. Balilta palasin takasin Corriginiin, Billy ja Tessa oli kultasia kun tulivat mua aamu neljältä hakemaan lentokentältä ja siitä lähettiin suoraan ajelemaan Corriginiin. Siellä piti niin kauheesti pistää nopeesti kamat kasaan ja palata Perthiin, mutta huomasin viikon oleskelun jälkeen vieläkin makaavani siinä samalla sohvalla jonne lysähdin matkan jälkeen...ei vaan saanu aikaseksi mukamas mitään tehdä. Huvittavinta siinä on sekin että loppujen lopuksi en päässy lähtemään sieltä vielä seuraavaankaan muutamaan viikkoon. Sitten kun sain itteni irtauduttua sohvalta, kävin toimistolla pyytämässä pomoilta suosituskirjettä ja ne kyseli että töitäkö haet..."ai täältäkö, no en!" " eiku, siis häh, oisko teillä töitä mulle?" Jäin sinne sitten muutamaksi viikoksi auttelemaan...kuulemma oli joku työntekijöistä lähteny lomalle ilmottamatta kenellekään mitään, niin siinä oli mulle muutaman viikon rako sitten korjata vähän matkabudjettia ja funtsia mukamas ajan kanssa että mitä sitten.

Kaikki meni sitten loppujen lopuksi ihan sutjakkaasti, niin kun monet tietää jo niin kaveri Suomesta, Jyrki, käväs täällä lomailemassa pari viikkoo. Tuli sopivasti tänne just kun mun työt loppu. Onneks oli kivat ilmat ettei kauheesti ollu liian vilu eikä kauheesti sadellukaan...emmä ees muista satoiko:) Mutta Jyrki tykkäs ja nautti olostaan...ja naisista täällä :) hitto mun kamera oli täynnä kaduilla kävelevien naikkosten kuvia...hih =D Enpä sitä itte oo niin ajatellukkaan, mutta pukeutuuhan täällä ihmiset aika eri tavalla kun Suomessa. Mutta suomalaiselle naiskauneudelle ei kukaan vedä vertoja, never :)

Ei me kauheesti mitään kummosta Jykän kanssa tehty, kierreltiin ja katteltiin Perthiä ja vaan oleskeltiin. Mulle kävi vähän huonosti kun jostain kumman syystä onnistuin loukaamaan selkäni aivastamalla?!? Makasin siinä sitten sängyssä pari päivää, mutta onneksi sain Jykän lähtemään yksinään kiertelemään, ettei tuhlannu lomaansa hostellihuoneessa nököttämiseen mun seurana. Pääsiäiseksi sentään selkä parani ja päästiin lähtemään täällä asuvien kavereitten Minnan ja Ianin kanssa tuonne vähän etelämpään Bunburyyn viettämään viikonloppua. Kauheesti piti mennä biitsille katteleen delfiinejä ja viinitiloille, mutta you know...nähtiin me paikallinen pullokauppa ja pari nuorta kaveria jotka pitää huolen delfiineistä:) Oli kyllä hauska viikonloppu...vähän niinkun juhannus...ei siitä kaljanjuonnista meinannu tulla millään loppua :) ja Jyrkikin näki sitten ihan sitä oikeeta hostellielämää:)

Mitäs muuta...niin oon ostannu auton. Tai kai siitäkin jo tiesitte:) pitänee laittaa kuva mun Cosmosta tänne, se on kyllä aika helmi. Mun pikku homoauto:) Nissan Pulsar 1990. Ostin sen Corrinista joltain Billyn tuttavaperheeltä. Eipä ihan varmasti ois tullu ostettua autoa omin nokkineen, kun niistä en juurikaan yhtään mitään ymmärrä. Neljä pyörää ja ratti väärällä puolella, siinähän se. Cosmo ei juurikaan paljoa kustantanut, 600$ :) Ei sillä hinnalla sais Suomesta varmaan ees peltoautoo. Cosmo on rullannu ihan mukavasti lähiaikoina, eipä ois työmatkoista tullu yhtikäs mitään ilman oma autoo että on se ollu ihan ok investointi. Eikä lainkaan niin hankalaa kun Suomessa. Tai emmä tiedä miten se sielläkään menee...Cosmolla ajelin Corrinissa ihan sutjakkaasti pari viikkoo työmatkoja...ei siinä se lämpömittari toiminu, eikä oikeen takaovien lukotkaan ja vähän se pörisee kun pakoputki täynnä reikiä :) Välillä tulee pohtineeksi liikennevaloissa pöristellessä että koskakohan se moottori tippuu tästä autosta. Kilisee ja koliseehan se, mutta eteenpäin kulkee, sehän siinä on pääasia.

Paitsi...Sillon kun vihdoin ja viimein sain pakattua kaikki kimpsuni ja kampsuni Corriginista, jätin tippa silmässä kaiken tutun ja turvallisen taakseni ja lähdin huristelemaan yksinäni kohti Perthiä. Nyyh. Soitin Billylle töihin ennenkun läksin että onhan mun autossa nyt kaikki hyvin, vettä ja öljyä ja sen semmosta? Juu juu sano kaveri, no worries you know. Noooooooh, siinä muutaman tunnin köröttelyn jälkeen saavuin Perthiin, ihan ydinkeskustaan kattellen että miten pääsen tonne ja tonne tielle. Siinä sitten punasissa liikennevaloissa tosiaan pohtiessani että tuostako pääsen, niin kuulu vaan puff ja konepellin alta alko savu nousemaan. Huoh...Siinä kerkes jo suomalaiset kirosanat kuulumaan ikkunasta ulos siihen tahtiin että jalankulkijatkin rupes punastumaan. Pikanen päätös siinä punasissa että lähdenkö oikealla ruuhkaan vaiko minne kurvaan autoni kanssa. Bongasin raksatyömaan siinä vastapäätä ja hurautin sauhuavan Cosmoni kanssa sinne. Onni onnettomuudessa, raksaäijät oli tosi mukavia...olivat siinä työjälkeisellä kaljalla, huutelivat vaan että vituttaako, joo, otatko kaljan, joo :) Tulivat siihen sitten lisäämään vettä sinne mikä se sitten onkin se jäähdytin ja istuin siellä muutaman tunnin juopottelemassa ja oottelemassa että auto jäähtyy :) Ei se kunnossa se auto kyllä sen jälkeen ollu...saman tien kun läksin ajamaan sieltä pois niin sauhu alko taas nousemaan konepellin alta. Huoh. Pääsin sentään ruuhkasta pois alta ja eksyin tottakai eli päätin jättää autoni vaan johonkin sivukadulle, otin kamppeeni ja läksin kävellen hostellille. Piti Jykä hakee autolla lentokentältä, mutta piti päätyä taksiin...noh auto sekin on :)

Seuraava päivä meni korjaamosetää etsiessä ja yks löytykin joka sen muutamassa päivässä korjas...tai korjas ja korjas...kun sen sieltä hain niin sano että onnee nyt sen kanssa. Ei niin kauheen vakuuttava lausahdus ollu sen jälkeen kun vingutin 240 dollarin laskun pois alta:) Mutta siitä on jo pari kuukautta aikaa ja auto on toiminu ihan hyvin..korjas onneks sen lämpömittarin kojetaulussa, niin nään ees että miten se kuumenee:) Trippimittari lakkas toimimasta kuukausi sitten, mutta se nyt ei menoa haittaa :) Paitsi ehkä sitten myyntiä, jos siihen ruljanssiin meinana joskus ryhtyä. Vaikee vaan sanoo että koska pitäis käydä tankkaamassa kun se bensamittarikin toimii vähän sillon sitä huvittaa:) Oishan mulla bensakanisteri takakontissa, ois varmaan ihan hyödyllistä täyttää se joskus:) Kyllähän siitä Cosmosta kerran loppu akkukin, vaikka niin mukamas piti olla uus akku. Jätin kerran vaan valot siihen päälle ja hostellin väki onneks on niin mukavaa sakkia että tulivat huolestuneena ettimään mua että autossas palaa valot. Ei tietenkään palanu enää kun sitä menin kattomaan :) Noh pojjaat sitten rupes työntämään sitä ja saamaan sitä silleen taas käyntiin, ei oikeen onnistunu, mutta olihan se aika hauskaa työntää sitä autoo pitkin Perthin katuja ja välillä joku hyppää kuskin paikalle yrittäen saada sitä käyntiin. Siinä tohinassa tulin kysyneeksi pojilta että eikös nyt olis helpompaa yrittää käynnistää sitä niillä käynnistyskaapeleilla??? Olishan se, mutta kellä semmoset nyt on?!? Tokasin vaan että onhan mulla, herranjumala mulla on 600 dollarin auto, tottakai mulla on käynnistyskaapelit :) Tuli vähän nyrtyneitä katseita, mutta niillähän se sitten onnistu...jonkun sulakkeet ne siinä tohinassa onnistu polttamaan että taas joku paikka siellä sauhus...mutta käyntiin lähti ja sitten vaan ilta-ajelulle lataamaan akkua :) voi Cosmo parka, sen pitäis päästä Top Geariin vuoden autoksi :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hauska blogi Elisa. Aja auto meille lauantaina, niin Patrick korjaa. Saat juoda kaljaa samalla ja katsoa vierestä. Ei paha hinta. :) eikä varmasti kestä kauaa.

Janika.

mutsikka kirjoitti...

Kiva kuulla kuulumisia tätäkin kautta pitkästä aikaa! Eipä toi munkaan blogi oo pahemmin päivittynyt, mut se on neuleblogi ja kun en oo tänä vuonna neulonu yhtään mitään ni eip oo pal kerrottavaa.

Cosmosta kuvia kehiin. Ja muitaki kuvia tänne ja sassiin! Ja muuten, jos haluut vaihtaa lämpimämpään maisemaan, tuu tänne ;)

Vielä FYI: Suomesta saa 400 egellä ihan *toimivan* auton :P

Nina kirjoitti...

hahaa ei voi kun nauraa! monen kuukauden odottelu palkittiin, mutta paaosaa nayttelikin Cosmo!!! :D
heh. se on sun paras kaveri:)