torstai 4. maaliskuuta 2010

lisaa kuveja Tasmaniasta

Aattelin nyt lisata loputkin kuvat Tasmanian reissulta...juttua nyt ei sen enempaa ole, kun en kerta noita kaikkia paikkojenkaan nimia muista :) Kokonaisuudessaan reissu oli hirvean hieno, Tasmania oli ja on edelleen aivan upea osa Australiaa. Taas semmoinen aaripaa luonnon suhteen. Aussila on vaan niin jarjettoman iso maa, etta taalta loytaa kaikenlaista sademetsista aavikoihin ja suomalaisiin koivupuihin.
...
Tasmanian maaseutua
...
Launceston (kaupunki koillisessa)
...
Tuolla kuulemma asustelee vesinokkaelaimia, mutten nahny yhtaan...
...
The Nut (kallio)
...
mina The Nutin paalla...hullu kiipeeminen
...
Pikkumustakatti katselee maailman aariin...seuraava pysakki kuulemma Argentiina
...
karmes...onneks oltiin autossa
...
pikkukenguruita...Wallaby
...
Wombat
...
The Cradle Mountain maisemaa...



...
LansiTasmanian yksi hienoimmista paikoista oli kylla The Cradle Mountain. Ihan kun Lappiin olis saapunut kun naki kelopuita ja vuoristoa...lumi vaan puuttui :) Saavuttiin paikanpaalle edellisiltana ja kaytiin oppaan kanssa iltakavelylla taskulamppujen kanssa bongailemassa elaimia. Tuossa ylpuolella onkin pari kuvaa pikkukenguista eli wallbyista ja wombatista...wombattia en koskaan ennen ookaan nahny. Et on sit ihan luonnonvarasii elukoita eika elaintarhassa otettuja kuvia:) vahan ne tuppas mua juoksemaan karkuun kun salama valahti, mut tuli ny ainakin pari hyvaa otosta.
...
...
...
Sinne ylos sit opas paatti etta kavellaan...tai kiivetaan. Tais olla jotain 1740 metria korkee se paikka mihin asti jaksettiin. Kaikenkaikkiaan siihen ylospain menemiseen meni puoltoista tuntia ja alas pomppi tunnissa. Muilla tytoilla oli hienot vaellusvermeet viimotteen paalle, kun meikalainen pomppi perustossuissa ja farkut jalassa:) Ja hyvin meni...vahan tuli hiki, mut ois tullu ne hienokki vermeet paalla.
...
...
hiekkadyydi keskella ei mitaan
...
ei onnistunu pyllymaki
...
joku ranta taas...piti kayda fiilistelemassa
...
melomassakin kaytiin
...
167 metria syva jarvi...eli 100 kertaa Elisa syva
...
ei loytyny sademetsasta liaania, ni roikuttiin sit puussa
...
iso puu ja pieni mina
...
Hobart

Ei kommentteja: