tiistai 2. helmikuuta 2010

Melböyrne

Tuossa kun saavuin Melbourneen eilen aamulla...siis aamuyöstä niin ei tienny oisko sitä pitäny itkee vaiko nauraa :) Edellisaamuna lähdin Corriginista aamu kasilta Perthiin, siellä hengailua iltaan, kentällä koneen odottelua joka oli mun tuurilla myöhässä...aamuyöstä neljän jälkeen Melbournessa, +17 ja vettä tihutti...mulla päällä kaprit ja läpsyt, vilutti. Lensin tuolla tigerairwayssillä joka on täkäläinen (aasialainen) ryanairi. Ne jotka on Tampereelta Ryanillä joskus lentäny niin tietävät sen tuloaulan jossa laukkuja ootellaan, eikös? Siellä on sentään lasiseinät tuulta pitämässä, tuolla Melbournessa oli vaan kanahäkki :) Minä kun meinasin että tää kun on sentään miljoonakaupunki niin kai sitä nyt ees seinät ois suojana lentokentällä, ei ollu ei:) harmi kun en jaksannu kameraa kaivaa repusta...
...
Mun plääni kun oli jäädä kentälle nukkumaan muutamaksi tunniksi, kun ei noihin hostelleihin kerta pääse yleensä chekkaamaan itteensä sisälle ennen yhtätoista tai puoltapäivää. Nauratti että emmä nyt taida kuitenkaan tänne häkkiin asfalttilattialle jäädä torkkumaan. Lähin siitä sitten rinkka selässä talsimaan muitten perässä että mihinköhän ne menee...löysin jonkun toisen tulohallin, joka sentään oli ihan oikee rakennus, ikkunat ja kaikki :) siellä oli muitakin torkkujia, niin eikun pyyhe rinkasta peitoksi, lehti naaman eteen ja unta palloon. Ei siellä nyt niin lahjakkaat unet tullu saatua, mutta muutama tunti siinä nyt kuitennii vierähti...kuunnellessa ohi kulkevien matkustajien höpötyksiä ja vartin välein tulleita kuulutuksia taksihuijareista ja pommilaukuista.
...
Ja vieläkin oli kylmä...mua ei kyllä juurikaan siinä vaiheessa enää naurattanu. Väsytti ja vitutti. Kenille pistin jatkuvalla syötöllä ruikutusviestiä, että matkustelu on perseestä! Siinä vaiheessa meinasin jo luovuttaa ja rupesin katteleen departure taulua että meniskö mikään kone Helsinkiin. Liian pitkä aika oottelua ja matkustelua ja oottelua...Emmä sinne lentokentällekään sitten jaksanu kovin pitkäksi aikaa jäädä. Ei mulla ollu ees hostellia kylläkään varattuna, joten talsin infoon ja kattelin mainostauluja että mikä kuulostaa kivalta. Niillä oli siellä ilmanen infopuhelin, joten soittelin pariin paikkaan että saank mie tulla sinne jo hengailemaan. Löysin kyllä tosi kivan paikan, onneksi! Piristi kummasti. Shuttlella keskustaan ja sieltä jollain ratikalla löysin itteni tänne. Matkustin pummilla tietysti, aina voi vedota siihen että No hablo english kuule...emmie tienny, oon böndeltä...
...

Melbourne yhdestä suunnasta...
Täällä oli mukava ootella petin vapautumista, mukavat oleskelutilat ja muutenkii kiva paikka...tuun kyllä uudestaankin jos tännepäin joskus eksyn. Onhan se vähän outoo asustella hostellissa taas, samassa huoneessa 7 muun kanssa. Mutta tässä sitä tutustuu ja vaihtelee kuulumisia ja vaihtelee matkakokemuksia. Corriginissa kun oli oma huone ja vaan kaks kämppistä, niin se oli vähän luksusta :) Hetken jo kaipasin sinne takasin, mutta ei tää nyt niin paha paikka oo. Pahin alamäkimasis meni jo ohi, kun sain nukuttua kunnon yöunet ja tasattua tahtia.
...

Melbourne toisesta suunnasta...
Lähdin kyllä eilen aamupalan jälkeen köpöttelemään kaupungille ja kattelemaan mitä siellä oikeen tapahtuu. Pieni paikka siihen mielikuvaan nähden mitä kuvittelin. Kyl tän paikan muutamassa päivässä läpi menee ihan keposesti. Menin semmoseen ilmaseen turistiratikkaan joka kiertää ton keskustan ympäri, nukahdin hemmetti:) En tie kuinkakohan monta kertaa tuli kierrettyä keskusta ympäri...ei vaan malttanu herätä ja lähtee:) Tuntu vähän semmoseltä hidastetulta/nopeutetulta elokuvalta...että mun nukkuminen ja nuokkuminen oli hidastettua ja kaikki muut liikku nopeutettuna. Aina kun vähänkin heräsin niin ihmiset oli vaihtunu mun ympärillä:) Ei kukaan mitään kyllä sanonu, antovat mun vaan tuhista.
...
Melbournea ja turistiratikka
...
Ei siinä muu auttanu kun loppujen lopuksi nousta ratikasta ulos kun näki tutun pysäkin ja talsia hostellille suihkuun. Nukahdin sitten tietokoneen äärelle muutamaksi tunniksi. Huonetoverit oli mukavia kun oikeen sammuttivat valot mua varten ja toivottivat iltaysiltä hyvät huomenet kun heräilin. Ei mua kyllä sen jälkeen enää kauheesti nukuttanu, kun muut meni nukkumaan...kohteliaisuus syistä tietty sammutin valot niille ja hyörin ja pyörin sängyssä ties kuinka kauan. Tässä huoneessa kun ei oo ees ilmastointii niin on vähän tukala...tiiä mitenpäin muutenkaan nukkuis...
...

Botanic Garden
ei täällä sen kummempaa...pari päivää oon talsinu kaupunkia ympäri ja tykänny kovasti. Vaikee sanoo tykkäänkö niin paljon että tänne joskus muuttaisin...ehkä. Tää mun hostelli ei oo ihan keskustassa ja sattumalta eilen iltakävelyllä (etin ruokakauppaa ja eksyin) läysin ihan mielettömiä paikkoja...vähän semmosen boheemikorttelin eli vintagekauppoja, kivoja pikku kuppiloita ja putiikkeja...seinägrafiikkaa (graffitteja) ja taideteoksia ja sen semmosta, mun juttuja:) ... Pieni sisäinen kikatus syttyi kun huomasin yhdellä sivukadulla kävellessäni koivupuita jonkun asunnon pihalla. Nina näytti mulle ennen tänne lentoa Melbournesta kuvia ja naureskeli että ´joo oli pakko ottaa kuva kun yhen talon pihalla oli ihan oikeita koivuja!´...pistin sille samantien viestiä että taisin kävellä saman talon ohi:) Teki kovasti mieli kolkutella ovelle, ettette Suomesta ois kotosin, mutten kehannu:)
...
koivupuu Botanic Cardenissa


1 kommentti:

mutsikka kirjoitti...

Kiitti taas kuvist ja jutuist! Kivan näkönen siti toi on. Muuten tällä kotiläppärillä toi keltanen teksti alkaa pomppia silmissä ei pysty lukeen pitkään. Työkoneella on himmeempi näyttö ni ei haitannu. Eli jos meinaat vaihtaa väriä ni joku tummempi ois jees :)