keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

maailmalla taas...

Darwinissa kaikki hyvin, kuuma ja hikinen...Bangkokissa kaikki hyvin, kuuma ja hikinen...
Lennot meni mukavasti...tai nyt niin hyvin mita niilla halpalentoyhtioiden purkeilla voi menna. Mun lennot meni Darwinista Singaporeen ja siella n. 12 tunnin hengailua eli nukkumisen yrittamista kovilla muovipenkeilla kirkkaissa hallivaloissa. Sielta Bangkokiin...Kenilla tais lennot menna Amsterdamin kautta ja vissiin ihan hyvin kunhan alkutarinoista oli selvitty parin gintonicin voimin.

Lennot osu mukavasti silleen etta mina olin Bangkokissa 12.05 ja Keni taasen 12.30...mulla oli aikaa vaihtaa valuuttaa siella, oli huomattavasti parempi kurssi kun Aussilassa. Siina sitten hengailin ja oottelin mister Kenia saapuvaksi pasintarkatsukseen...nain sen jo kaukaa, mutta ei se mittaan mun heilutuksia huomannu. Olin siina ihan hollilla oottelemassa ja huomas mut vasta kun astu passitarkastajaherran eteen valokuvattavaksi. Sita jannitti :)

Bangkokissa nyt ei mitaan uutta, kaikki mita siella on nahtavaa ja tehtavaa oon kertonu jo matkani alussa...se kaupunki ei oo muuttunu mihinkaan. Liikenne on edelleen IHAN kaoottista ja saasteet tukehduttaa jne jne. Keni oli ihan tarinoissaan alussa, mutta mentiin bisselle niin kylla se jos joku rauhottaa :) Kiros mua heti etta 'en maa nyt eka paivana Bangkokissa aatellu perseita vetaa'...mutta sallinen olla eri mielta :) Kalja on halpaa ja ei siella oikeen muutakaan tekemista oo...

Bangkokissa kolme yota ja sielta ostettiin bussiliput Surathaniin...alkuperainen suunnitelma oli jaada sinne yhdeksi yoksi, mutta onneksi ei jaaty, kun paikka oli vahan mita oli. Ja kaikki muut mein bussista jatko matkaa naille saarille, niin me oltais jaaty sinne keskelle ei mitaan ihmettelemaan etta mitas sitten...oishan se voinukkin olla ihan jees paikka, mutta monelle se on vaan pakollinen parin tunnin pysahdys ennenkun siirrytaan lautoilla mille saarelle nyt haluaakin menna. Mein matka tais kokonaisuudessaan kestaa 18 tuntia...tai niin Keni laski. Illalla lahettiin 6-7 aikaan Bangkokista ja joskus samaan aikaan aamulla loydettiin ittemme unenpopperosta Surathanista keskelta ei mitaan 50 muun matkaajan kanssa. Kaikki oltiin vahan etta mitas ja ihmetta...oli kylla NIIN monimutkaset matkanjarjestelyt niilla ettei mitaan jarkee, mutta nain kai naa asiat taalla hoidetaan. Mahdollisimman monta pysahdysta jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus ansaita vahan ylimaaraista vasyneitten matkaajien kustannuksella.



Saaret taalla menee Surathanista katsottuna niin etta ensin on se isoin Koh Samui, sitten tama mein pienin bilesaari Koh Phangan ja sen jalkeen sukeltajien paratiisisaari Koh Tao. Taa Koh Phangan on kuulemma ohittanu bilepaikkana Ibizan ja Goan...huoh. Taalla on kerran kuussa foolmoon partyt ja ne ois taalla sit huomenna...matkaoppaasta luin historiaa etta ne on aikoinaan ollut 87-88 jonkun syntymapaivat, mutta kuulemma porukalla oli niin hauskaa etta tulivat juhlistamaan seuraavanakin vuonna samalle rannelle ja siita sitten lahti vahan mopo hanskasta ja nyt taalla on high season aikana semmoiset 30 000 bilettajaa per foolmoon :)nyt taitaa olla vaan alle 10 000...mutta paljon kumminkin. ja tietty taalla on sitten halfmoon partyt, black moon, pink moon...oisko ollu jopa lazymoon partyt? et niinkun jokainen meista ajattelee...aina loytyy hyva syy juhlia =)

Mein bungalo taalla on ihan mahtava! No joo...se maksaa vaan 250 bahtia meilta kahdelta niin voitte kuvitella ettei siella mitaan kultasia hanoja oo...tai toisinsanoen siella ei oo hanooja ollenkaan. Mein taytyy jakaa suihku ja vessa kolmen muun bungalon kanssa. Ei haittaa mua. Lattiassa lankut vahan raottaa ja kitisee ja taalla on myos parina iltana ollu semmonen tunnin kova myrakka ja sillon vahan pelotti etta mahtaako taa pysya ees kasassa :) Mut mua ei haitaa edelleenkaan. 600 mahtilla oltais saatu oma vessa ja suihku, mutta haitaako tuo nyt kavella muutamaa metria suihkuun sillon kun sita tarvitsee...maa oon niin tottunu hostellielamaan ja siihen etta noi paikat on yhteisii ettei se oo niin nokonuukaa...

Meilla on merinakoala ja alhaalta paastaan kallionrannasta aamu-uinnille...tai mille tahansa uinnille. Merivesi on uhta lamminta kuin illma, ettei kauheesti viilenna...mutta siistii se silti on :) Vahan mein paikka on kaukana 'keskustasta', silleen 20-30 minuutin kavely, mutta kun sen saa kavella niin rannalla niin mikas sen hienompaa. Pitanee menna tanaan heitteleen frisbeeta sinne...josko sais vaikka vahan lisaa varia. Keni on ihan kateellinen kun ma oon ruskeempi kun se =) kerrankin...

Taa saari on aika pieni...tai pieni japieni, ei tata nyt kavellen mee ympari. Mentiin eilen semmoselle 'saaren ympari' veneajelulle, paastiin snorklaamaan ja ma olin ihan innoissani! Sita ma oon odottanu niiiiiiin kauan. Oon kantanu noita mun maskia ja snorkkelii Suomesta asti ja nyt vasta paasin kunnolla kayttamaan niita...paitsi tietty kerran Aussilassa, mutta ne nakymat sillon ei ollu mitaan verrattuna naihin. Harmitti kun ei ollu vedenalaista kameraa, ette kumminkaan usko mua etta siella oli mageita kaloja ja kaikkee :) Oottelen enemman Koh Taon saarelle menoa, siella meinaan menna ihan jarjestetylle snorklausmatkalle, josko ne loytais ne siisteimmat paikat, ja sit vuokraan kylla vedenalaisen kameran etta uskotte kuin hienoo taalla on :)

Toi mein venereissu sisalsi ton snorklailun, biitsilla hengailuu ja meressa uimista ja sitten meit vietiin yhdelle vesiputokselle jossa sai menna uimaan....kun ma menin suoraan sen putouksen alle, niin pulahdin ihan kokonaan paan veden alle sinne pieneen onkaloon, nanosekunnin paniikki, mut opas veti kadesta mut ylos ja vaan nauro:) vahan yllatti ja meinas bikinit lahtee paalta kun yritti tulla sielta vedenpaineesta pois:) harmiksi vaan meilla oli vahan hiljanen porukka siella paatissa, kukaan ei oikeen jutellu keskenaan ja kaikki pysytteli omissa piireissaan...oppaatkin tais huomata sen kun turhaan yrittivat tarjota meille biitsilentopalloo kun kukaan ei juurikaan vastannu mihinkaan mitaan...mita nyt pari tyyppia veteli ganjaa siella toisen oppaan kanssa, niin sita lukuunottamatta oli suhteellisen boring porukkaa:) oppaat kylla oli ihan hauskoja...ei sita omin nokkineen noihin paikkoihin kylla loytais.

1 kommentti:

mutsikka kirjoitti...

Kuuma ja hikinen... Mikä? ;)

Mä en kyllä tulis tolle teen bungalowin partsille, hui!

Mut lämmin merivesi kelpais, täällä on pimeetä ja kylmää ja sataa ja tulee... Kyllä (Suomen) kesä on kiva!