maanantai 9. helmikuuta 2009

Sydney

Aivan...Sydneyssa ollaan.
...
Corrigin jai taakse viikko sitten, kummasti se 3 kk siella sitten vaan sujuikin. Nyt on sitten lupa toisen vuoden viisumiin, jos vaan haluan:) Sen nakeepi sitten ensi syksyna etta jaanko vai meenko. Kaikki meni ihan suhtkoht rauhallisesti Corriginissa, ei mitaan suurempia jaahyvaisbileita tai muuta...ne missattiin, kun siella on kuulemma isot postharvest bileet ens perjantaina. Noooh, sanoisin vaan et shit happens...on siellapain tullu jo ihan tarpeeksi sita palkkapussia tyhjennettya sinne paikalliseen:) Pomo antoi kivat suositukset ja sanoi etta pirauttakaa ens elokuussa takasin ja kyselkaa harvestista, et kyl te tanne takasin saatte tulla. Mikas siina...hyvat rahathan siella teki. Toivottavasti vaan harvest on parempi ensi vuonna, etta ois enemman toita mita tehda.
...
...
Viimeinen viikonloppu vietettiin Perthissa kamppisten kanssa. Sunnuntaina mentiin yhden paivan BigDayOut festareille, liput makso vitusti siihen nahden ettei aussilaiset oikeen oo mun musiikkimaun kanssa samalla tasolla. Hauskaa oli , no worries. Taytyy vaan sanoo, etta en taida menna toisten...oli ihan liian kuuma, veikkaisin reilua +40 astetta. Kaljanjuontikin oli ihan alkoholin tuhlausta, kun hikoili koko ajan kaiken juomansa pois:) Poltin itteni, niinkuin kaikki muutkin mein seurueesta. Tuntui niin turhalta lisata aurinkorasvaa kun hikoili niin paljon...ja nyt olkapaat kesii ja on monenmoista erilaista rusketusrajaa selassa kasilaukun hihnasta bikineihin:)
...
...
Yllattavan paljon sita tavaraakin on vaan kertynyt...rinkka pursuaa EDELLEEN, vaikka lahetin jo osan vaatteista takasin sinne Suomeen. EDELLEEN se on ihan muodoton joka suuntaan. No kuitennii kaikki tavarat mahtu sinne + kylmalaukku:) mika kylla aiheutti vahan hilpeytta kanssaihmisissa, etta jep jep, otit sitten kylmalaukun mukaan:) se nyt ei oo sellanen tyroksiloota kun Suomessa, vaan tommonen pehmonen kokoontaitettava kantolaukku...paljon se silti tilaa vie. Sit on viel kaikki tyovaatteet,kun ei osaa paatta mita sita haluis tehha. Yks miekkonen taalla sano etta sa oot kylla niin nainen, kun selitin sille rinkkani sisaltoo. Pitaahan sita nyt olla toimistotyovaatteet, bilevaatteet, biitsivaatteet, arkivaatteet, talvivaatteet, raksavaatteet ja kengat joka asukokonaisuuteen...eihan sita nyt samoilla vaatteilla voi joka paikkaan kulkee:) Hitto, tekis mieli menna shoppailemaan...
...
Sydneyhin/Sydniin miten se nyt kirjotetaankaan/ sanotaankaan Suomeksi, niin lennettiin reilut 4 tuntia tuolta Perthista...ei paha, vaikka lentokone olikin vahan ahdas ja epamiellyttava. Mulla oli tuolin selkanoja rikki ja se veti taakse lahdon aikana ja aiheutti vahan hammennysta takana olevissa ihmisissa. Kun lentoemot kaski laittaa selkanojan takasin ylos niin eivat meinanneet uskoo etten mina sita rikkonu, hittolaiset:) no jaa, huvittavaa se lahinna oli. Ei oikeen tienny mitenpain ois istunu kun selkanoja venkoili koko ajan. Ai niin, rinkka paino kaiken 23 kiloo eli ihan hyvin shoppailussa edistytty. Kun tulin Aussilaan, niin rinkka paino 14.7 kg :) ja koko ajan tuntuu ettei oo mitaan paallepantavaa...
...
...
Matkattiin Sydneyhin Corrigin kamppiksen Fayen kanssa...vahan viimetinkaan jatettiin hostellinkin varaaminen kun soitettiin tanne kun oltiin matkalla lentokentalle:) Otettiin aikamoinen riski tan suhteen...hostelworldin kautta tata paikkaa on haukuttu ties miten pain, mutta koska oli halpa ja taalla on ilmastointi, niin meilla heras vaan uteliaisuus etta kuinka paha taa nyt voikaan olla. Oltiin Sydneyssa iltamyohaan ja meilla kylla kavi kaikinpuolin hyva tuuri joka asian suhteen...lentokoneessa tutustuttiin samassa rivissa istuvaan naiseen joka oli tulluttanne tyomatkalle ja se tarjos meille taksikyydin hostellille (saastoa 40$)...Hostellilla oli ukkeli vastassa ja oli kylla yltioystavallinen, naytti kaikki paikat ja kerto miten mikakin toimii ja kertoi viela etta ihan itse siivosi vessatkin tanaan :) Taapaikka maksaa 15$ yolta etta joo, buukattiin toinenkin viikko. Meilla on Fayen kanssa vahan niinkon oma pesa siella. Nukutaan kerrossangyssa, ma ylhaalla ja se alhaalla...ollaan vallattu melkein kaikki kaappitila + jaakkaappi. Vahan taa on askeettinen,mutta mita sita nyt15 dollarilla yolta voikaan odottaa.
...
...
Faye on asunut taalla ennenkin, joten se on ollut suureksi avuksi taalla ja ollut mainio opas. Tietaa paljon miten mihinkin paasee jne. Ensimmaisena paivana taalla mentiin tietysti katsomaan oopperataloa ja sita isoa siltaa. Oopperatalo on kylla paljon pienempi ja mitattomampi mita kuvitteli...siita nahdyt kuvat on vaan aina ollut niin vaikuttavia, etta nyt kun sen itse naki siita ihan lahelta pilvisella ilmalla niin oli se vahan etta, aijaa tassako se nyt on. Komia on, ei siina mitaan. On taa Sydney vahan tammonen hulivili kaupunki. En oo viela paattany,etta tykkaanko tasta vai enko tykkaa...En ma oo oikeen kaupunki ihminen. Corriginissa oli aikansa ihan kivaa, kun kaikki oli niin rauhallista...mutta ilman ystavia sekin paikka oli vahan kuollut. Taytynee ettia joku semmonen pikkukaupunki, vahan enemman elamaa ja vahan vahemman halinaa. Taa on kylla kaunis paikka, etta lomelle jos halajaa nin suosittelen. Paljon nahtavaa ja paljon erilaisia asuinalueita ja paikkoja joita nahda.
...
...
Me kylla ihan sattumalta loydettiin tosi kaunis asuinalue. Vahan taa nayttaa kalliilta, huomioonottaen kaikki pikku butiikit ja organisen ruoan kahvilat:) mutta taa on vahan kuin kaunis pikkuenglanti, kaunista arkkitehtuuria, vanhoja pienia englantilaistyylisia asuinrakennuksia...ja ihana kirpputori ihan tuossa 50 metrin paassa:) Taalta nakee SEN sillan, jos vahan varpustaa tuolla kadulla ja loytyy taalta miniuimarantakin kuulemma. Aattelin alottaa joogan tai pilateksen tai punttisalin, ehka. Emmatieda, toitakin tarttis loytaa...ehka huomenna sitten:)


Ei kommentteja: